Skip to end of metadata
Go to start of metadata

The minutes for this meeting have been posted.

OpenSocial 3.0 Summit Minutes

Logistics

Date: February 28th, 2012
Time: 8:30am - 7pm PST (GMT-8)
Location:

Jive HQ

325 Lytton Ave
Palo Alto, CA 94301

Agenda for Day

All times are listed in Pacific Standard Time (GMT-8)

8:30 - 9:00

Sign In

9:00 - 9:20

Welcome remarks & OpenSocial Roadmap Review - Mark Weitzel, President, OpenSocial Foundation

9:20 - 4:00

Proposal presentations & working session

4:00 - 5:30

Round Table Discussions

5:30 - 7:00

Old fashioned social networking (pizza & beer!)

Proposal Presentations (Subject to Change)

Slots of presenting OpenSocial proposals at the summit.  Time slot includes Q&A period.  Please plan to stay within assigned time limits so we can cover everyone's proposal.

All times are listed in Pacific Standard Time (GMT-8)

Time

Topic

Presenter

 

OpenSocial 2.5 Proposals

 

9:20 - 9:50

Specification Cleanup (see spec cleanup section) (30min)

Mark W.

9:50 - 10:10

Common Container Cleanup (20min)

Andrew

10:10 - 10:40

Embedded Experiences Discussion & Demo (30min)

Mark W. & Andrew

10:40 - 11:10

Spaces (30min)

Evgeny

11:20 - 11:40

Metadata service (20min)  

Mark W. 

11:40 - 11:55

Adding label on plural fields (15min)

Mark W.

11:55 - 12:25

BREAK (30min)

 

12:25 - 12:40

Additional Group Models (15min) 

Mark W.

12:40 - 12:55

Add Icons/Screenshots to gadget metadata (15min)

Mark W.

12:55 - 1:15

Refactoring MediaItems/Albums into CMIS (20min)

???

1:15 - 1:25

Features to deprecate in OS 2.5 (10min)

Mark W.

 

OpenSocial 3.0 Proposals

 

1:25 - 1:55

Specification Simplification (30min)

Mark W.

1:55 - 2:25

Revised Specification Process (30min)

James

2:25 - 2:45

Protocol and Data Model Versioning (20min) 

James

2:45 - 3:05

Common Container Changes (20min)

Andrew

3:05 - 3:35

Revamping OpenSocial Core API (30min)

James

3:35 - 3:45

Features to deprecate in OS 3.0 (10min)

Mark W.

3:45 - 4:00

Follow-up

 

Round Table Discussions (Subject to Change)

Time

Topic

Discussion Leader

4:00 -
4:45

Gamification (45min)
In a word, gamification is HOT! This is an exciting area of technology that is rapidly emerging to enable companies figure out creative ways to motivate people into action. OpenSocial containers have a tremendous amount of social information that can fuel gamification engines. Rajat will discuss some of the success stories and how social platform providers app providers can be a critical part of this equation.
BunchBall is one of the pioneers in this space and the OpenSocial Foundation is proud to host him at this event. 

Rajat Paharia (Founder & Chief Product Officer, Bunchball)

4:45 - 5:30

Building the OpenSocial Ecosystem (45min)
OpenSocial is the most broadly adopted technology and specification that no one knows about. It's time for that to change! We need to wrok together to grow our ecosystem of applications, help containers migrate to later versions so they can take advantage of the new capabilities, and get our word out. This is your call to action to generate ideas that will re-energize our community!

Mark Weitzel, President, OpenSocial Foundation.

  • No labels

2 Comments

  1. We need some time at the beginning of the day to discuss the schedule and process for 2.5 and 3.0. Also, I personally would prefer the agenda to be lined up a bit better in accordance with the schedule... that is, the first session or two should focus on the more immediate technical todos to complete version 2.5... then discuss the cleanup and simplification issues, followed by things like the spaces proposal. Personally, I'd like to see the entire morning block be dedicated to 2.5 and have all 3.0 items, including versioning moved to the afternoon.

    1. We swiveled the schedule a bit since James comment.  I think we're good now?